Людям з порушення зору Звичайна версія

Позичальник, який заборгував Банку «Київська Русь» майже 75 млн грн, відкликав свій судовий позов про незаконну ліквідацію цього банку

04.10.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Позичальник, який заборгував Банку «Київська Русь» майже 75 млн грн, відкликав свій судовий позов про визнання протиправними та скасування рішень Фонду гарантування про ліквідацію цього банку.

Це сталося 3 жовтня в Окружному адміністративному суді Києва, де мав відбутися розгляд справи. Як повідомлялось раніше, позивачем виступив великий оператор ринку рітейлу, який не виконує Постанову Господарського суду м. Києва (справа № 910/16153/15) про сплату свого боргу. Позиція Фонду з цього приводу була викладена у оприлюдненому на сайті прес-релізі.

У Фонді гарантування називають цей факт знаковим та підкреслюють, що таким чином вдалося уникнути порушення прав вкладників та кредиторів Банку «Київська Русь».

Фонд неодноразово заявляв, що судові оскарження рішень про виведення неплатоспроможних банків з ринку не подаються з метою відновлення нормальної роботи банку. У більшості випадків ціллю позивачів є:

- переоформлення ліквідних активів банку, які не вдалося вивести до запровадження в ньому тимчасової адміністрації;

- «відбілювання» репутації власників та менеджерів, дії яких спричинили доведення банку до неплатоспроможності;

- уникнення виконання зобов’язань перед банком, як це описано вище.

У Фонді гарантування сподіваються, що позичальник поверне свій кредит. Це дозволить Банку «Київська Русь» погасити частину загальної суми вимог кредиторів.